כל העולם משתגע על מוצרי הקוסמטיקה מים המלח שלנו, ולא בכדי. כבר בשנת 1695 הוכח קלינית שמלח מקל על כאבי שרירים ומאיץ ריפוי של פצעים. היפנים, למשל, טובלים במעיינות מלוחים כדי לטפל בבעיות בריאות שונות כמו אקנה ולחץ דם גבוה. המלח אמנם לא מומלץ לצריכה פנימית, אבל הוא עושה פלאים לעור מסיבה אחת: הוא נספג דרך התאים באופן יעיל יותר כאשר הוא חיצוני ולא פנימי.
סוגי מלחים ויתרונותיהם
מלח הוא שם קבוצתי לתרכובות שנוצרו בפעולה כימית, וישנם מספר סוגים של מלחים. ההבדל בין המלחים השונים נעוץ לא רק בהרכב המינרלים אלא גם בגודל גבישי המלח. כיום קיימים גבישי מלח בגדלים שנעים בין 1 מ”מ ל-8 מ”מ, וככל שגודל הגביש קטן יותר, פעולתו עדינה יותר.
למשל,
מלח אנגלי מורכב מגבישים בינוניים ומשני מינרלים טבעיים ורבי עוצמה: מגנזיום וגופרית. מינרלים אלו נספגים בקלות דרך העור ותורמים לגוף במגוון דרכים: הם מסדירים את פעולתם של כ-330 אנזימים שונים, מפחיתים דלקת, מסייעים לתפקוד השרירים ומערכת העצבים, מרפאים בעיות עור, מרגיעים כאבים ועוד. הגופרית עצמה מקילה על כאבי ראש ומיגרנה, משפרת את ספיגת המזון בגוף ומנקה רעלים.
יתרונות השימוש במלחים
למלח יש תכונות ריפוי שונות המשתנות בהתאם לסוג המלח, לריכוז המלח במים (או במוצר הקוסמטי) ולגודל הגבישים. להלן חלק מהיתרונות השונים של השימוש במלחים:
– החדרת לחות: מלחים מסוימים, כמו מלח שמורכב מאשלגן, מוסיפים לעור לחות ומשפרים את יכולת העור לשמור על לחות.
– אנטי אייג’ינג: המינרלים במלחים משפרים את חילוף החומרים ומזרזים את תחלופת תאי העור, מה שתורם לעיכוב תהליכי ההזדקנות.
– פילינג: מלח שמכיל מגנזיום מסיר בעדינות תאי עור מתים ומותיר את העור חלק וזוהר.
– ייבוש וספיגת שומנים: מלחים מסוימים מייבשים את העור, מה שמסייע לטיפול בקרקפת שומנית ובקשקשים.
– ריפוי דלקות: תכולת המינרלים הגבוהה במלחים מונעת חיידקים ומרגיעה דלקות, מה שהופך אותם למועילים עבור בעיות עור כמו פסוריאזיס, אקזמה ואקנה.
לסיכום
מלח הוא מרכיב רב עוצמה עם יתרונות רבים לעור ולבריאות הכללית. השקיעו בעור שלכם עם מוצרי המלח שלנו ותחוו את ההבדל!