חמישה טיפים להתגוננות מיובש החורף

סבון לחות טבעי אבוקדו וקומפרי, מונח ליד חצי אבוקדו

לחורף הישראלי יש המון יתרונות: הטבע בשיאו, הים פלטה ויש את הימים השמשיים האלה שפשוט לא בא להיכנס לשום מקום. אבל יבש, תיאור שכבת האפדרמיס של העוריבש..האוויר יבש ומייבש את העור, השפתיים מפוצצות וכל שריטה נשארת לנצח ולא מפסיקה לכאוב. על מנת להתמקד בכל זאת ביתרונות, בטבע ובים רצינו לחלוק איתכם כמה טיפים שיכולים לצמצם מאוד את פגעי היובש ומזג האוויר על העור ולהשאיר אתכם בריאים ונעימים למגע, גם בחורף.

טיפ ראשון (והמבאס מכולם)- צמצמו זמן מקלחת. אין כמו מקלחת חורף חמה וארוכה, אך למעשה זה אחד מגורמים הישירים לייבוש העור. המעטפת החיצונית של העור שלנו (האפידרמיס) מורכבת מארבע שכבות, כל אחת מהן ממלאה תפקיד בהגנה על העור. השכבה החיצונית- הקרנית, מורכבת מתאים מתים המחוברים ביניהם בליפידים- תרכובות מסיסות בשמן (חומצות שומן, כולסטרול ועוד). אחד מתפקידיה העיקריים של הקרנית הוא למנוע אידוי של מולקולות מים מתאי העור החוצה לאויר, אך שטיפה אינטנסיבית במים ושימוש בתכשירים מייבשים (לעור רגיל ושמן) שוטפים חלק מהליפידים ומצמצמים את יכולת ההגנה של הקרנית. יותר מים מתאדים מתאי העור החוצה והעור מאבד מגמישותו ומחיוניותו.ובכל זאת, להתרחץ צריך.. וזה מוביל אותנו לטיפ השני

השתמשו בסבונים לעור יבש ובעיקר בכאלה העשירים בויטמינים ונוגדי חמצון מסיסי שמן.תכשירים העשויים משמן צמחי מכילים בד”כ אחוז גבוה חומצות שומן עשירות בנוגדי חמצון. חומצות אלו חודרות ביתר קלות את שכבות ההגנה של העור (שגם הן שומניות בעיקרן) ומסייעות בהגנה על התאים ובניית תאים חדשים. לדוגמה- חומצה אוליאית וחומצה לינולאית, הקיימות באחוז גבוה בשמן אבוקדו ובשמן פירות ער אציל הן חומצות שומן בלתי רווי הממלאות תפקיד מרכזי בשמירה על לחות העור. שמנים צמחיים אלה מהווים מרכיב מרכזי במוצרי לחות רבים וניתן להשיג גם סבונים המבוססים עליהם (לדוגמה- סבון אלפו). מומלץ לוודא שהשמנים הללו נמצאים בתחילת רשימת המרכיבים של המוצר ולא לקראת סופה. על פי תקנות משרד הבריאות סדר הופעת הרכיבים ברשימה מייצג את אחוזו במוצר וקיימים לא מעט מוצרים המסתפקים באחוז נמוך (עד אפסי) של רכיבים צמחיים בעלי ערך, רק לצורכי שיווק.

טיפ שלישי– צרו סביבה לחה. גם כשהאקלים יבש יש לא מעט אפשרויות לצור סביבה מקומית לחה יותר, לפחות בחלק משעות היום. תליית מגבת רטובה מתחת למזגן או מול התנור, (במרחק בטיחות! לא להניח מגבת על תנור או על המזגן), שימוש במפזר אדים או צמצום שעות המזגן בלילה, כשאתם מתחת לפוך, כל אלה יצמצמו את שעות החשיפה של העור ליובש ויסייעו לו לבנות את עצמו ולשפר את שכבות ההגנה.

טיפ רביעי– קרם לחות. השתמשו במוצרי לחות בתדירות גבוהה ובעדיפות למוצרים המכילים אחוז גבוה של שמנים ממקור צמחי המופקים בכבישה קרה. מוצרים אלה שומרים על ערכי ההזנה הטבעיים של חומצות השומן (נוגדי חמצון, נוגדי דלקות, ויטמינים) וממלאים תפקיד פעיל ביצירת שכבות הגנה טבעית של העור, בשונה ממוצרים מבוססי נפט (ווזלין וכדומה), שאמנם משאירים שכבה שומנית על העור, אך זו אינה ממלא תפקיד בפיתוח ההגנה הטבעית של העור על עצמו ולאחר שטיפתם או התייבשותם- המצב ישוב לקדמותו.

טיפ חמישי והחשוב מכולם- שתו מים, והרבה!! גם כשקר וגשום וכל מה שבא לכם זה קפה- אין דבר שיתרום לבריאות העור שלכם יותר משתיית מים מרובה ועקבית. קחו איתכם בקבוק לדרך, צרו לכם ולבני המשפחה שגרת שתייה יומית, מזגו כוס מים לפני ואחרי כל קפה.. כל מה שעובד עבורכם, העיקר לשתות. התוצאה מובטחת.

שלכם באהבה, פאנקי ויגן

שתפו את הפוסט

פוסטים נוספים