כל מה שאתם צריכים לדעת על זיעה ודאודורנט

בחורה יפה עם ריח נעים מחזיקה את הדאודורנט של פאנקי ויגן

ריח גוף נעים באופן טבעי חשוב עבור כל אחד. הוא הולך איתנו לכל מקום ומהווה סוג של כרטיס ביקור. דאודורנט הוא חלק משגרת הטיפוח הקבועה של כולנו (אם כמה חריגים), והוא נמצא בשימוש יום-יומי אפילו של מי שממש לא משתמשים במוצרי טיפוח ביום יום. אך דווקא השימוש התדיר מחייב אותנו להכיר מה הדאודורנט מכיל, האם דאודורנט יכול להזיק ולמי.

תכשירי בישום לשיפור ריחות הגוף שימשו כבר בתרבויות קדומות. כמו מצרים העתיקה, שם נעשה שימוש בשמנים ובשמים ממקורות צמחיים, אולם רק בסוף המאה ה 19 הומצא הדיאודורנט המודרני ובשנות העשרים של המאה ה20 דאודורנט הפך למוצר פופולרי בעולם המערבי.

מרבית הדאודורנטים כיום נחשבים ראויים לשימוש עבור אנשים בוגרים, אולם קיימים בהם רכיבים העלולים לגרום אי נעימות ואף לפגיעה באחוז לא מבוטל מהאוכלוסיה. רוב הדיאודורנטים מבוססים על אלומיניום, שתפקידו לסתום את נקבוניות העור ולחסום את יציאת הזיעה מהבלוטות המפרישות אותה. חלקיקי האלומניום קטנים למדי, הם חודרים את העור ומוצאים דרכם לתוך רקמות פנימיות שם הם מצטברים. דוגמה נפוצה היא רקמת השד. קיימים לא מעט אנשים המפתחים תגובה שלילית לאלומיניום, ברוב המקרים- מקומית (אדמומיות וגירוי בבית השחי) אך לעיתים גם מערכתית יותר- כמו כאבי ראש חוזרים ותופעות אלרגיה אחרות. חומרים נוספים כמו Propylene Glycol (אלכוהול), Phthalates, Triclosan המהווים מרכיבים סטנדרטיים בדיאודורנטים, החודרים במהירות לרקמות הגוף דרך עור בית השחי- אזור דק ורבוי זקיקי שיער ועל כן חדיר במיוחד. בדומה לאלומניום, גם חומרים אלה עלולים לעורר תגובת בריאותיות כמו גירויים, אדמומיות ותופעות עור נוספות בקרב אנשים בעלי רגישות (תוכלו למצוא לא מעט מידע באשר לסיכונים בריאותיים מהותיים יותר הקשורים לחומרים אלה, אך אנחנו מעדיפים להמנע מהפצת מידע שאינו מוכח באופן חד משמעי, גם אם אנחנו חושבים שיש בו מן האמת).

קיימים כיום מספר לא מבוטל של דאודורנטים לבעלי עור רגיש, המבוססים על חומרים עדינים יותר כמו סודיום ביקרבונט (סודה לשתיה)- חומר בעל יעילות גבוהה בספיחת ריחות, אך בעל PH בסיסי. לעור. לזיעה שלנו לעומת זאת יש pH חומצי, המסייע בשמירה על המחסום הטבעי של העור ובהגנה מפני חיידקים, על כן מוצרים אלה מתאימים למי שפחות נוטה להזיע אך פחות לאלו עם נטייה להזעה מרובה. פתרונות נוספים באים ממקורות צמחיים ומינרליים- חימר  (Kaolin) ואדמה דיאטומית (Diatomaceous Earth) הם מינרלים טבעיים בעלי יכולת גבוהה מאוד לספיחת נוזלים. כך גם מלח חומצה ריסינולאית המופק משמן קיק. חומרים אלה משבשים את סביבת המחיה של הבקטריות המפרקות את הזיעה שלנו (אלו הגורמות לריח הזיעה), סופחים את הזיעה ומנטרלים את הריח, ביעילות רבה, מבלי לפגוע במאזן ה PH של העור וללא נזק נלווה.

 

שלכם באהבה, פאנקי ויגן

שתפו את הפוסט

פוסטים נוספים